2109410226 6907314080 Ηρακλέους 206 - Καλλιθέα info@jefconstructions.gr
hero image
 
 
 
 
     
  Jef constructions
Ανακαίνιση Κουζίνας | Καλλιθέα

Σε άλλα δωμάτια, η αναθεώρηση της διάταξης των επίπλων δεν προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά για την κουζίνα περιορίζεστε από τις ρυθμίσεις του συστήματος , επομένως απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός: πρέπει να διαρκέσει πολλά χρόνια, οι επόμενες τροποποιήσεις προκαλούν ταλαιπωρία και πρόσθετο κόστος. Ο φυσικός φωτισμός σε μια κουζίνα είναι σημαντικός.

Πρέπει πρώτα να δείτε εάν είναι δυνατό να τοποθετήσετε λειτουργικές περιοχές κάτω από ένα παράθυρο ή δίπλα στο  παράθυρο, αξιολογώντας τη συχνότητα του φωτός. Είναι απαραίτητο να δείτε  εσοχές ή προεξοχές στους τοίχους που μπορούν να περιορίσουν τη διάταξη στα ντουλάπια  και, στη συνέχεια, να πάρετε μια αρχική ιδέα για το πού θα τακτοποιήσετε (αν δεν υπάρχουν ήδη) παροχές νερού ζεστό κρύο, αναμονή ρεύματος , αναμονή φυσικού  αερίου και συναφών οικιακές συσκευές, επίσης με βάση το πού βρίσκονται (ή θα δημιουργηθούν) η σωλήνες εξόδου  νερού  και μετά φανταστείτε τη διάταξη των άλλων επίπλων.

Αξίζει να επενδύσετε λίγο περισσότερο για να εξασφαλίσετε ανέσεις που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες, αν όχι άμεσα, στο μέλλον: για παράδειγμα, βάσεις συρταριών αντί για μονάδες με ανοίγματα θυρών που σας αναγκάζουν να σκύψετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο, ενώ αντίθετα, με ολική εξόρυξη, όλα παραμένουν εφικτά. συρτάρια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αντί για την κοινή πλίνθο, μπορούν να φτάσουν έως και τα 36 cm σε ύψος και να σας επιτρέψουν να ανακτήσετε πολύτιμο και κατά τα άλλα άχρηστο χώρο.

Εννοείται ότι, κάνοντας αυτές τις επιλογές, θα χρειαστεί να έχετε περισσότερο ελεύθερο χώρο μπροστά από τα έπιπλα. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τις πλαϊνές πόρτες και για μονάδες τοίχου, όπως το πτυσσόμενο προς τα πάνω άνοιγμα που επιτρέπει καλύτερη πρόσβαση και αποκλείει την πιθανότητα μώλωπες εάν η πόρτα μείνει ανοιχτή ενώ κινείται.

 
     
   
     
     
 

Οι εξελίξεις της κουζίνας

 

Είτε είναι σε ένα μόνο μπλοκ είτε χωρίζεται σε πολλά μπλοκ, τα ντουλάπια πρέπει να ακολουθηθεί μια λογική στην κατανομή των λειτουργικών περιοχών.
Η επιφάνεια και το σχήμα του δωματίου επηρεάζουν τη διάταξη της κουζίνας: για τη γραμμική, όλα σε έναν τοίχο, αρκεί ένα πλάτος 180 cm και προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος με μονάδες τοίχου και κολώνες. αν η κοντή πλευρά φτάνει τα 220 cm μπορείτε να σκεφτείτε μια γωνιακή διάταξη.

 
   
     
 

Η κουζίνα πίστας, δηλαδή με τα έπιπλα τοποθετημένα μετωπικά στους μακριούς τοίχους, απαιτεί πλάτος τουλάχιστον 260 cm και είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν πόρτες ή παράθυρα στα πλαϊνά για να εξοπλιστούν. Είναι δυνατό, σε αυτή την περίπτωση, να δώσετε στην κουζίνα μια διαμόρφωση κόλπου εξοπλίζοντας επίσης μια από τις κοντές πλευρές. Για τη διάταξη του νησιδας  ή του πασο, πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 80 cm ελεύθερου χώρου γύρω από αυτά τα δύο προσαρτήματα, επομένως απαιτείται ένα μεσαίο-μεγάλο περιβάλλον.

Μόλις εντοπιστεί η σωστή διαμόρφωση για εσάς, είναι σημαντικό να φροντίσετε τη «διαδρομή», δηλαδή να τοποθετήσετε τις συσκευές σύμφωνα με τις επόμενες φάσεις προετοιμασίας των τροφίμων, για να αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου και ενέργειας «ζιγκ-ζαγκ» μεταξύ του ψυγείου. νεροχύτης, φούρνος και εστιας.

Μέσα στην κουζίνα, το φαγητό ταξιδεύει μέσα από ένα αυθεντικό ταξίδι από το ωμό στο μαγειρεμένο και η οργάνωση πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο. Στην ιδανική περίπτωση, μπορούν να εντοπιστούν τρεις τομείς: αποθήκευση (ψυγείο και ντουλάπι), πλύσιμο και μαγείρεμα, πιθανώς διάσπαρτοι χώροι εργασίας. Εάν τακτοποιήσετε αυτές τις περιοχές διαδοχικά και ιδανικά σχεδιάσετε ένα "λειτουργικό τρίγωνο", αποφεύγετε άχρηστα τυχαία διαδρομη  που χάνουν χρόνο και ενέργεια. Η σχετική εγγύτητα μεταξύ των περιοχών είναι επίσης σημαντική, το άθροισμα των πλευρών αυτού του τριγώνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 650 cm.

 
     
   
     
 

Το ηλεκτρικό σύστημα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε μια κουζίνα το «βασικό» επίπεδο, όσον αφορά τις ηλεκτρικές πρίζες, περιλαμβάνει πέντε, εκ των οποίων οι δύο στον πάγκο.
Πιο συγκεκριμένα, η μικρή κουζίνα πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο πρίζες εκ των οποίων η μία στον πάγκο εργασίας.

Αυτό είναι φυσικά το νόμιμο ελάχιστο. Προσοχή στο πλυντήριο πιάτων: πρέπει να είναι απόλυτα κολλημένο στον τοίχο, επομένως η ηλεκτρική πρίζα στην οποία είναι συνδεδεμένο πρέπει να τοποθετείται στο πλάι του και όχι πίσω του (συνήθως κάτω από τον νεροχύτη).

Σε μια κουζίνα, υπάρχουν αμέτρητες ηλεκτρικές συσκευές: κάποιες είναι μόνιμα συνδεδεμένες (ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, φούρνος κ.λπ.) ενώ άλλες μόνο όταν χρειάζεται (μπλέντερ, πλανητικά μίξερ, τοστιέρες κ.λπ.). Οι παραδοσιακές ηλεκτρικές πρίζες εγκαθίστανται τουλάχιστον 17,5 cm από το δάπεδο (αλλά στην κουζίνα, για μεγαλύτερη ασφάλεια, συνηθίζεται να τοποθετούνται στα 35 cm) και εάν συνδέονται σταθερές συσκευές σε αυτές, η μισή κουζίνα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί στο γεγονός σφάλματος.

Οι βοηθητικές πρίζες τοποθετούνται ως επί το πλείστον ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας και δεν αξίζει να τσιγκουνευτείτε τον αριθμό τους. Σε πολλές εργασίες κουζίνας, μπορεί να χρειαστούν πολλές ηλεκτρικές συσκευές διαδοχικά και η συνεχής εισαγωγή ή αποσύνδεση των βυσμάτων δεν είναι ούτε ευχάριστη ούτε ενδεδειγμένη για λόγους φθοράς και ασφάλειας. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο ή άλλες συσκευές που τροφοδοτούνται με μπαταρία. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 60 cm τόσο από τον νεροχύτη όσο και από την εστία.

Το ηλεκτρικό σύστημα προφανώς αφορά επίσης τα φώτα και τα σχετικά σημεία ελέγχου τους: οι χώροι λειτουργίας πρέπει να φωτίζονται αποτελεσματικά, χωρίς θάμβωση ή σκιώδεις περιοχές, αλλά και γενικός φωτισμός πρέπει να είναι διαθέσιμος. Όλες αυτές οι πηγές πρέπει να μπορούν να επιλέγονται μεμονωμένα. Τέλος, άλλες ηλεκτρικές ρυθμίσεις μπορεί να είναι απαραίτητες για ενδοεπικοινωνία, ανιχνευτές καπνού ή αερίου, θερμοστάτη και άλλα, επομένως το έργο πρέπει να αναπτυχθεί σχολαστικά λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές ανάγκες.